CircLab – Ravinteiden kierrätyksen ja tulevaisuuden teknologioiden demonstraatioympäristö

demostraatio

CircLab – Ravinteiden kierrätyksen ja tulevaisuuden teknologioiden demonstraatioympäristö

Ajankohta: 2019-2021


CircLab on Iin Micropolikseen rakennettava uusi T&K -ympäristö. Ympäristössä voidaan toteuttaa erilaisia demonstraatioita uusien kiertotalousratkaisujen kehittämiseksi niin yrityksille, kunnille kuin yhteisöillekin. Hankkeessa tehdään tiivistä yhteistyötä korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten kanssa. Tavoitteena on tuottaa teollisuuden sivuvirroista mm. ravinnerikkaita nestemäisiä lannoitteita.

CircLabissa kehitetään myös osaamista sekä uusia kiertotalouden palvelumalleja ja luodaan maakuntaan kierrätyksen klusteri. Toimintaperiaatteena on, että ilmastopositiivisella T&K-työllä teollisuuksien sivuvirroista voidaan kehittää kuluerän ja jätteen sijasta arvokaita tuotekomponentteja.

Mikrolevästä kosmetiikkaa ja superfoodia

Teollisuuden sivuvirroista CircLabissa voidaan tuottaa ravinnerikkaita nestemäisiä lannoitteita mikrolevän ja puhtaan ruoan tuotantoon. Tästä hyötyvät niin kalanviljely-, bioenergia-, panimo- kuin selluteollisuuskin. Mikrolevän tuotantoteknologian avulla puolestaan voidaan hyödyntää hiilidioksidipäästöjä ja tuottaa bioteknisiä vedenkäsittelyratkaisuja.

Lisätiedot:

Projektipäällikkö Johanna Kutuniva
p. 040 3519 208, johanna.kutuniva@micropolis.fi

   

Ravinteiden kierrätyksen ja tulevaisuuden teknologioiden demonstraatioympäristö (CircLab) rahoitetaan Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR). Hankkeen osatoteuttajina ovat Iilaakso Oy ja Oulun yliopiston kemiallinen prosessitekniikka.

Hankkeessa mukana:

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uutiskirjeemme ja saat ajankohtaista tietoa toiminnastamme ja ympäristöön liittyvistä asioista.