Pieni ja paikallinen voi vastata globaaliin haasteeseen

Pieni ja paikallinen voi vastata globaaliin haasteeseen

Julkaistu: 21.8.2019


Iin kunta ja Micropolis Oy osallistuvat Innovation in Politics -kilpailuun ilmastonmuutoksen selättämiseen keskittyvällä hankkeellaan.

Eurooppalaisessa Innovation in Politics Awards -kilpailussa palkitaan innovatiivisia yhteiskunnallisia hankkeita kahdeksassa kategoriassa: elämän laatu, vapaus, hyvinvointi, ekologisuus, sivistys, demokratia, ihmisoikeudet ja yhteisöllisyys.

Palkittujen töiden tulee olla uraauurtavia ja innovatiivisia. Sen lisäksi arvioidaan miten ne vahvistavat yhtenäisyyttä ja luottamusta yhteiskunnassa, osallistavat ihmisiä sekä ovat kestäviä ja taloudellisesti toteuttamiskelpoisia.

Ii osoittaa, että pieni ja paikallinen voi vastata globaaliin haasteeseen

Ilmasto lämpenee arktisilla alueilla nopeammin kuin missään muualla. Iin kunta ei ole jäänyt toimettomaksi, vaan on päättänyt tarttua globaaliin ongelmaan yhdessä paikallisten asukkaiden ja yritysten kanssa.

” Olemme vuodesta 2012 lähtien etsineet ratkaisuja ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi yhdessä kuntalaisten ja paikallisten yritysten kanssa. Tähän mennessä kunnan päästöt ovat vähentyneet 60 prosenttia”, kertovat Iin kunnanjohtaja Ari Alatossava ja Micropolis Oy:n toimitusjohtaja Leena Vuotovesi.

Ii on esimerkki kaikille pienille kunnille siitä, miten koko maapalloa koskevaa ongelmaa vastaan voidaan taistella paikallisesti. Osallistumalla kilpailuun saamme mahdollisuuden näyttää Suomen lisäksi muille Euroopan maille, että pienikin toimija voi saada aikaan merkittävän muutoksen.

Innovation in Politics Institute (IPI) on Wienissä perustettu puolueista riippumaton organisaatio, joka toimii 14 Euroopan maassa. Viime vuonna Innovation in Politics -kilpailuun ilmoitettiin noin 600 hanketta ja projektia koko Euroopan neuvoston alueelta. Lisätietoa kilpailusta: innovationinpolitics.eu

Lisätiedot: toimitusjohtaja Leena Vuotovesi
p. 040 751 4318, leena.vuotovesi@micropolis.fi

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uutiskirjeemme ja saat ajankohtaista tietoa toiminnastamme ja ympäristöön liittyvistä asioista.