Keikkatyöpalvelu FemtioFemPlus kiinnostaa myös Iissä

Keikkatyöpalvelu FemtioFemPlus kiinnostaa myös Iissä

Julkaistu: 21.1.2019


Uudenlainen keikkatyöpalvelu FemtioFemPlus kiinnostaa myös Iissä

Tammikuussa Micropoliksella kävi innostunut kuhina, kun noin 30 henkeä oli kuulemassa FemtioFemPlus Ab:n toimitusjohtaja Daniel Larssonin sekä hallituksen puheenjohtaja Ann-Catrin Månssonin esitystä FemtioFemPlus –palvelusta.

Tavoitteena on kehittää yli 55-vuotiaiden työllistymistä, mutta ei välttämättä täysipäiväisesti – työntekijä voi itse vaikuttaa siihen kuinka paljon tunteja viikossa haluaa tehdä. Palvelua voivat hyödyntää myös alle 55-vuotiaat.

Palvelu toimii Ruotsissa Franchising-periaattella, ja samaa mallia kaavaillaan Suomeen. ”Etsimme tällä hetkellä Suomesta pioneeria, joka voisi testata konseptia täällä. Olisi mahtavaa saada tämä liikkeelle Iistä, sillä täällä erilaisille palveluille olisi varmasti tarvetta”, toimitusjohtaja Larsson toteaa.

Mitä palveluja FemtioFem+ tarjoaa?

Palvelussa voi tarjota periaatteessa mitä vaan.

Ruotsissa suosituin palvelu on ehdottomasti siivousalan työt, tämä johtuu suurimmaksi osaksi siitä, että Ruotsissa kotitalousvähennys toimii samalla periaatteella kuin Suomessa. ”Ilman kotitalousvähennystä palvelu tuskin olisi näin suosittu”, kommentoi Larsson. Myös erilaiset kodin remontti- ja kunnostustehtävät ovat olleet suosittuja, mutta Ruotsissa näiden tehtävien kotitalousvähennykset on tiputettu 50 prosentista 30 prosenttiin, joka loogisesti vaikuttaa myyntiin.

Yrittäjällä vapaat kädet toimintaansa

”Annamme yrittäjille vapauden hinnoitella omat palvelunsa sekä työntekijöiden palkan, tietysti meiltä pääkonttorilta saa suositukset ja maksamme palkan työehtosopimusten mukaisesti”, Månsson tarkentaa. ”Aluetuntemus ja tieto palvelutarpeista ovat avainroolissa yrittäjälle, on tiedettävä mitä paikallisesti tarvitaan. Yrittäjän rooli meidän konseptissa on saattaa työntekijä ja palvelun ostaja yhteen, me hallinnossa hoidamme työsopimukset, laskutuksen ja muun byrokratian. Näin yrittäjä saa keskittyä tärkeään rooliin markkinoinnissa ja palvelujen myynnissä”, Månsson jatkaa.

Yritys on toiminut nyt kymmenen vuotta ja heillä on Ruotsissa 40 yrittäjää. Palvelu on levinnyt etelästä pohjoiseen päin ja uusia yrittäjiä etsitään koko ajan. Toimitusjohtaja Daniel Larsson pitää vain positiivisena asiana sitä, että Suomessa lähdettäisiin liikkeelle pienemmältä paikkakunnalta, esimerkiksi Iistä. Se voi olla jopa voimavara kasvua ajatellen.

Kiinnostaako FemtioFemPlus-yrittäjyys?

Mikäli olet kiinnostunut , ota yhteyttä Tuunataan työtä –hankkeen projektipäällikkö Maija Rusilaan
p. 040 846 5116, maija.rusila@ii.fi

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uutiskirjeemme ja saat ajankohtaista tietoa toiminnastamme ja ympäristöön liittyvistä asioista.