Kauppakeskus tuunaa

Kauppakeskus tuunaa

Julkaistu: 14.11.2018


Kaatopaikalle viedään kaikkea käyttökelpoista. Mitä sille voisi tehdä?

Iin kunnan ja Micropolis Oy:n yhteisessä Tuunataan työtä -hankkeessa on syyskuusta lähtien ideoitu uudenlaisia ratkaisuja. Kiertotalousajattelun mukaisesti, hankkeen tavoitteena on luoda kunnan ja alueen yritysten käytöstä poistamista materiaaleista iiläisille uutta liiketoimintaan ja uusia työllistymismahdollisuuksia. Hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto vuoden 2020 loppuun asti.

Hankkeen henkilöstö vieraili lokakuussa Ruotsin Eskilstunassa sijaitsevassa ReTunassa, joka on maailman ensimmäinen kierrätysteemainen kauppakeskus.

Reilussa kymmenessä myymälässä on myynnissä ainoastaan kierrätysmateriaaleista valmistettuja uusia ekologisia tai korjattuja tuotteita. Myymälöiden käsityöläiset kuten pienkonekorjaamot, ompelijat ja entisöijät saavat maksutta kunnan jäte- ja kierrätysasemalta materiaaleja tuotteidensa valmistukseen. Kierrätyskauppakeskus houkuttelee vuosittain jo yli 250 000 asiakasta.

Retunan innostamana Iihin avataan IiTuunaa PopUp kauppakeskus pe 23.11.2018 klo 18 -21.

Kauppakeskus on Tuunataan työtä -hankkeen tarjoama kauppapaikka paikallisille yrityksille ja yrittäjyydestä kiinnostuneille. Kauppakeskuksessa järjestetään erilaisia kierrätysteemaisia työpajoja ja tapahtumia.

Aukioloajat 23.11.- 8.12.2018
ke-pe klo 16-19
la klo 10-17

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uutiskirjeemme ja saat ajankohtaista tietoa toiminnastamme ja ympäristöön liittyvistä asioista.