Iin ilmastotyö kiinnostaa maailmalla

Iin ilmastotyö kiinnostaa maailmalla

Julkaistu: 6.2.2020


Kuva: Leena Vuotovesi (vasemmalla) ja Claudio Pizarro La Pintanan kierrätyskeskuksessa.

Oppia viedään Chileen ja Espanjaan

– Se mikä onnistuu meillä, onnistuu muuallakin, on tuttu kiteytys Micropolis Oy:n toimitusjohtaja Leena Vuotovedeltä kun kysytään miksi Iin ilmastotoimet kiinnostavat maailmalla.

Vuotovesi on juuri palannut kuvausmatkalta Chilestä yhdessä Britannian mediayhtiö BBC:n ryhmän kanssa. Iistä alkaneen kansainvälisen ilmastodokumenttisarjan jatko-osaa on kuvattu Chilen La Pintana kunnassa, jossa on saavutettu ilmastoteoilla myös merkittäviä tuloksia, huolimatta alueen haasteista kuten rikollisuudesta, vähävaraisuudesta ja työttömyydestä.

Dokumenttisarjassa seurataan miten ilmastotyössä onnistuneet paikkakunnat jakavat osaamistaan ja sparraavat toisiaan. Kuvaukset jatkuvat Espanjan Fuente de Cantosissa, jossa Vuotovesi tapaa mm. kaupungin valtuustoa ja asukkaita innostaen heidät mukaan tekoihin, ”Iin mallin mukaisesti”.

BBC julkaisi joulukuussa videoesittelyn Iin dokumentistä: https://www.facebook.com/watch/?v=469138317081725

10 000 asukkaan Iin kunta on sitoutunut vähentämään hiilidioksidipäästöjä, kierrättämään ja välttämään jätteiden syntyä sekä käyttämään yhteisiä resursseja maapallon kantokyvyn rajoissa. Taloudellisten säästöjen lisäksi ilmastotyöllä monipuolistetaan aluetaloutta ja edistetään asukkaiden ja vierailijoiden hyvinvointia.

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uutiskirjeemme ja saat ajankohtaista tietoa toiminnastamme ja ympäristöön liittyvistä asioista.