Uusi työllistämishanke ”Tuunataan työtä” sai rahoituksen

Uusi työllistämishanke ”Tuunataan työtä” sai rahoituksen

Julkaistu: 3.7.2018


Työllistämishanke ”Tuunataan työtä” sai 382 388 euron rahoitus on myönnetty Pohjois-Pohjanmaan Ely-keskuksen päätöksellä Euroopan sosiaalirahaston Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 Suomen rakennerahastosta.

Hanke toteutetaan yhdessä kunnan kehittämisyhtiö Micropolis Oy:n kanssa.

Hankkeen tavoitteena on luoda toimintamalli, jossa hyödynnetään kestävää kehitystä ja kiertotaloutta mm. tuotteistamalla kunnan ja yritysten käytöstä poistettuja materiaaleja. Kierrätystoiminnassa päävastuutoimijana on Iipaja.

Hankkeen kohderyhmään kuuluvat erityisesti yli 50-vuotiaat työttömät. Lisäksi hankkeessa huomioidaan muun muassa työttömyysuhan alla olevat, pitkäaikaistyöttömät, erityistä tukea tarvitsevat ja yli kolme kuukautta työttömättä olleet alle 29-vuotiaat iiläiset. Ikääntyville hankkeessa on suunnitteilla työtehtäviä, jotka voivat olla aluksi keikkaluontoisia ja määräaikaisia, mutta omien voimavarojen mukaan tavoitteellisia. Kunta aikoo työllistää hankkeen kohderyhmää erilaisiin urakoihin, jotka suuntautuvat erityisesti luonto- ja virkistyskohteisiin.

Hankeen projektipäälliköksi on valittu KM Maija Rusila ja projektisuunnittelijaksi metsätalousinsinööri Veli-Pekka Korhonen.

 

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uutiskirjeemme ja saat ajankohtaista tietoa toiminnastamme ja ympäristöön liittyvistä asioista.