InnoHiili – Innovatiiviset vähähiiliset palvelut

InnoHiili – Innovatiiviset vähähiiliset palvelut

Ajankohta: 1.12.2015 - 30.11.2017


Innovatiiviset vähähiiliset palvelut -projekti on voittanut RegioStars 2017 –kilpailun ilmastonmuutos-kategorian.

Voittaja julkistettiin tiistai-iltana 10.10.2017 Euroopan alueiden ja kuntien teemaviikon tilaisuudessa Brysselissä. Lue tiedote

Projektin päätavoitteena on edistää vähähiilisten ja käyttäjälähtöisten sekä paikallista työllisyyttä edistävien palveluinnovaatioiden syntyä sekä tarjota kehittämisalustoja uusille älykkäille ja puhtaille sovelluksille.

Katso Iin esittelyvideo 10.10.2017 RegioStars Awards

Innohiili

Hankkeessa muotoillaan ja pilotoidaan kuusi uutta palvelukonseptia Iin kunnassa tunnistettuihin vähähiilisyyden pullonkauloihin ja kehittämistarpeisiin.

Nämä kehittämistarpeet ja vähähiilisyyden pullonkaulat liittyvät kunnan kiinteistöjen ja tilojen käyttöön, asuinympäristöihin, logistisiin ratkaisuihin sekä sähköiseen asiointiin. Hankkeen tavoitteiden saavuttamiseksi ratkaisuja osallistamalla palvelujen käyttäjiä kehittämiseen. Osallistamisessa hyödynnetään palvelumuotoilullisia toimenpiteitä, joita ovat ilmaiset kokeilut, yhteisö-aloitteet ja innovaatiokilpailu.

Hankkeen aikana tehdyillä kehittämistoimilla pyritään saamaan päästövähennyksiä, taloudellisia säästöjä sekä parantamaan palvelutuotantoa asiakaslähtöisemmäksi. Tietoa hankkeen toimenpiteistä ja kokeiluista tiedotetaan aktiivisesti kunnan eri osapuolille ja tietoa viedään myös muihin alueen kuntiin. Hankkeen teemoihin liittyviä kehittämistarpeita voi myös ehdottaa. Osallistumalla hankkeen kokeiluihin, iiläiset pääsevät kertomaan mitä ongelmia tai mahdollisuuksia arkeen kätkeytyy, ja voiko niihin kokeiluilla vaikuttaa.

Kuntalaiset kehittivät Iin kuntakeskustan asemakaavaa keväällä 2017
Uusi asemakaava ulottuu vuoteen 2040 asti.

Lue myös Palvelumuotoilu Palon blogikirjoitus aiheesta.

Hankkeen päätoteuttajana on Iin Micropolis Oy ja osatoteuttajana Pohjois-Suomen muotoilijat ry. Hanketta rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto, Iin kunta, Iin Micropolis Oy ja Pohjois-Suomen muotoilijat ry. Kokonaisbudjetti on 297 526 €, toteutusaika 1.12.2015- 30.11.2017.

Lisätiedot:
Projektipäällikkö Kristiina Nurmenniemi
p.040 0986 365, kristiina.nurmenniemi@micropolis.fi

Projektisuunnittelija Johannes Helama
Pohjois-Suomen muotoilijat ry
p. 044 7739 262, johannes.helama@proto.fi

Laita jakoon jos tykkäsit 🙂Share on Facebook24Share on Google+0Share on LinkedIn1Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat ajankohtaista tietoa toiminnastamme ja ympäristöön liittyvistä asioista.