InnoHiili – Innovatiiviset vähähiiliset palvelut

InnoHiili – Innovatiiviset vähähiiliset palvelut

Ajankohta: 1.12.2015 - 30.4.2018


Innovatiiviset vähähiiliset palvelut -projekti on voittanut RegioStars 2017 –kilpailun ilmastonmuutos-kategorian.

Voittaja julkistettiin tiistai-iltana 10.10.2017 Euroopan alueiden ja kuntien teemaviikon tilaisuudessa Brysselissä. Lue tiedote

Projektin päätavoitteena on edistää vähähiilisten ja käyttäjälähtöisten sekä paikallista työllisyyttä edistävien palveluinnovaatioiden syntyä sekä tarjota kehittämisalustoja uusille älykkäille ja puhtaille sovelluksille.

Katso Iin esittelyvideo 10.10.2017 RegioStars Awards

Innohiili

Hankkeessa muotoillaan ja pilotoidaan kuusi uutta palvelukonseptia Iin kunnassa tunnistettuihin vähähiilisyyden pullonkauloihin ja kehittämistarpeisiin.

Hankkeen päätoteuttajana on Iin Micropolis Oy ja osatoteuttajana Pohjois-Suomen muotoilijat ry. Hanketta rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto, Iin kunta, Iin Micropolis Oy ja Pohjois-Suomen muotoilijat ry. Kokonaisbudjetti on 297 526 €, toteutusaika 1.12.2015- 30.4.2018.

Kehittämistarpeet ja vähähiilisyyden pullonkaulat liittyvät kunnan kiinteistöjen ja tilojen käyttöön, asuinympäristöihin, logistisiin ratkaisuihin sekä sähköiseen asiointiin. Hankkeen aikana tehdyillä kehittämistoimilla pyritään saamaan päästövähennyksiä, taloudellisia säästöjä sekä parantamaan palvelutuotantoa asiakaslähtöisemmäksi. Hankkeen tavoitteiden saavuttamiseksi ratkaisuja osallistamalla palvelujen käyttäjiä kehittämiseen. Osallistamisessa hyödynnetään palvelumuotoilullisia toimenpiteitä, joita ovat ilmaiset kokeilut, yhteisö-aloitteet ja innovaatiokilpailu. Osallistumalla hankkeen kokeiluihin, iiläiset pääsevät kertomaan mitä ongelmia tai mahdollisuuksia arkeen kätkeytyy, ja voiko niihin kokeiluilla vaikuttaa.

Kuntalaiset kehittivät Iin kuntakeskustan asemakaavaa keväällä 2017
Uusi asemakaava ulottuu vuoteen 2040 asti. Lue myös Palvelumuotoilu Palon blogikirjoitus aiheesta.

Työliikennekokeilu

Iissä järjestettiin marraskuussa 2017 kolme viikkoa kestänyt työliikennekokeilu Ii-Oulu-Ii välillä. Linjavuoroista kerätty käyttäjätieto analysoitiin joukkoliikenteen ongelmakohtien ja uusien tarpeiden löytämiseksi. Analysoidusta tiedosta muodostettiin erilaiset käyttäjäpersoonat tavoitteena on parantaa  joukkoliikenneyhteyksiä.

Tutustu työliikennekokeilun kokemusten yhteenvetoon

Käyttäjäpersoonat:

Lisätiedot:
Toimitusjohtaja Leena Vuotovesi
p. 040 751 4318, leena.vuotovesi@micropolis.fi

Projektisuunnittelija Johannes Helama
Pohjois-Suomen muotoilijat ry
p. 044 7739 262, johannes.helama@proto.fi

Hankkeessa mukana:

pohjois_pohjanmaan_logo vipuvoimaa2014 eulippu1

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uutiskirjeemme ja saat ajankohtaista tietoa toiminnastamme ja ympäristöön liittyvistä asioista.