EnergiaPlus – Tuottava hajautettu lähienergia

EnergiaPlus – Tuottava hajautettu lähienergia

Ajankohta: 1.1.2015 - 31.12.2017


EnergiaPlus -hankkeen tavoitteena on uuden energiayrittäjyyden ja työpaikkojen syntyminen koko bioenergian hankintaketjuun. Tavoite saavutetaan lisäämällä alueen energiaomavaraisuutta sekä selvittämällä mahdollisuudet energian tuottamiseen uusiutuvaan ja hajautettuun energiaan perustuvilla ratkaisuilla.

EnergiaPlus -hankkeessa kartoitetaan aiemmin tehtyjen selvitysten pohjalta Oulunkaaren kuntien ja Oulun alueen öljy- ja sähkölämmityskohteita. Kohteille laaditaan toimenpide-ehdotukset niiden muuttamisesta uusiutuvaan energiaan perustuviin lämmöntuotantoratkaisuihin. Ratkaisumahdollisuuksina huomioidaan hakelämmitys, pienCHP, maalämpö, aurinkoenergia ja hybridiratkaisut.

Hankkeessa edistetään jalostetun metsäenergian markkinoita ja vientipotentiaalia sekä arvioidaan biokaasun liiketoimintamahdollisuuksia liikennepolttoaineena Oulun seudulla.

Hankkeen toteutusaika on 1.1.2015–31.12.2017 ja kustannusarvio 465 400 euroa. Hanketta rahoitetaan Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR), jossa tuen myöntäjänä on Pohjois-Pohjanmaan liitto.

LISÄTIETOJA:
Pekka Pääkkönen, projektipäällikkö
p. 050 596 9582, pekka.paakkonen@micropolis.fi

Heidi Takalo, johtava energiainsinööri
p. 044 3456 321, heidi.takalo@micropolis.fi

Selvitykset ja raportit

Tutustu Bioterminaali-hankkeessa tehtyihin selvityksiin alla olevien linkkien kautta (pdf)

2017:

2016:

Laita jakoon jos tykkäsit 🙂Share on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat ajankohtaista tietoa toiminnastamme ja ympäristöön liittyvistä asioista.