Kesäyrittäjä -projekti kasvaa ja kehittyy

Kesäyrittäjä -projekti kasvaa ja kehittyy

Julkaistu: 12.5.2017


Kesäyrittäjä -projekti laajenee, kasvaa ja komistuu

Oulun korkeakouluopiskelijoiden yritysyhdistyksen OuluES:n neljättä vuotta pyörittämää Kesäyrittäjä -projektia laajennetaan Iihin ja samalla kehitetään toimintamalleja, joilla voidaan paremmin palvella Oulun kaupunkialueen syrjäisempien alueiden nuoria.

Samalla ohjaajien määrä nousee totutusta kahdesta neljään ja nyt pystymme sparraamaan aikaista useampia nuoria. Näin ollen hakua jatketaan keskustan alueen nuorten osalta 17.5. asti, keskustan ulkopuolisten alueiden ja Iin nuoret voivat hakea mukaan vielä kesäkuun puolellakin.

Kesäyrittäjä -kampanjassa nuoret perustava kesän ajaksi oman yrityksen, jota he pyörittävät yhdessä projektin ohjaajien tukemana. Nuorille tarjotaan turvallinen tapa kokeilla yrittäjyyttä ja testata omaa liikeideaa. Aikaisempien vuosien perusteella useat yritykset jatkavat myös toimintaansa kesän jälkeen. 

”Syrjäseuduilla asuvilla nuorilla on täysin erilaiset haasteet osallistua keskusta-alueelle keskittyviin toimenpiteisiin”, toteaa hankkeen projektipäällikkö Hanna Lahti Iin Mircropolis Oy:stä. ”Nyt toimintaa viedään hankkeen avulla myös maaseutumaisille alueille ja pidetään huolta, että kaikki nuoret saavat tasavertaisen mahdollisuuden ohjaukseen, tukeen ja mentorointiin.”

Mukaan toimintaan voi hakea täyttämällä hakukaavakkeen osoitteessa kesäyrittäjä.fi tai olemalla rohkeasti suoraa yhteydessä ohjaajiin.

OuluES:n Kesäyrittäjä -projektin tehtävänä on auttaa aktiivisia Oulun alueen nuoria työllistämään itsensä kesän ajaksi yrittäjyyden muodossa ja toimia helposti lähestyttävänä tukiverkostona nuorille, jotka tahtovat kesän ajan kokeilla siipiään yrittäjänä. Nuorille tarjotaan työkalut, sparraus ja vahva verkosto, sekä tarvittava apu heidän liiketoimintansa tueksi koko kesän ajaksi. OuluES on Oulun korkeakouluopiskelijoiden yrittäjyyttä edistävä yhdistys.

1.5.2017 startannut kaksivuotinen erillishanke on Iin Micropolis Oy:n ja BusinessOulun yhteistyöhanke, jota koordinoi Micropolis Oy. Hanketta rahoittaa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto. Hankkeessa laajennetaan Kesäyrittäjä -projektin toimenpiteitä palvelemaan myös haja-asutusalueen nuoria, tuetaan yrittäjyyskasvatusta, opetellaan resurssiviisautta ja miten sitä sovelletaan arkipäivän valinnoissa, edistetään nuorten yrittäjyyttä pitkällä aikavälillä, tuodaan uudenlaista elinvoimaa maaseudulle sekä kohotetaan alueen työllisyysastetta.

LISÄTIETOJA:
Hanna Lahti, projektipäällikkö Iin Micropolis Oy, p.040 130 6143
Marja Alatalo, Mentori / OuluES, p. 050 575 0421

kesäyrittäjä.fi
greenpolis.fi/kesayrittaja

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uutiskirjeemme ja saat ajankohtaista tietoa toiminnastamme ja ympäristöön liittyvistä asioista.