Iiläisiä perheitä mukana sähkönkulutuksen tutkimuksessa

Iiläisiä perheitä mukana sähkönkulutuksen tutkimuksessa

Julkaistu: 24.9.2018


Iin kunnan, Iin Energian, SITRAn ja Oulun yliopiston yhteinen tutkimus sähkönkulutuksen ohjauslaitteiden käytöstä etenee. Seitsemän iiläistä perhettä on päättänyt ottaa kotiin asennettavan ohjauslaitteen käyttöön.

Laite ohjaa kodin sähkön kulutusta tunneille, jolloin sähkön hinta on edullisin sekä lisää kodin energiatehokkuutta laskemalla automaattisesti huoneiden lämpötiloja tunteina tai päivinä, jolloin kodissa ei ole ketään, tai kun tilat ovat vähäisellä käytöllä.

Oulun yliopiston tutkija Sanna Tuomela on haastatellut iiläisiä perheitä selvitettäen mikä sai ihmiset kiinnostumaan järjestelmän hankinnasta, ja millaisia odotuksia heillä on sen suhteen. Tutkija on haastatellut myös perheitä, jotka eivät syystä tai toisesta ole hankkineet järjestelmää. Talvella tutkija vierailee perheissä uudelleen selvittäen järjestelmän käyttökokemuksia.

Iisisti Energinen -hankkeen tavoitteena on lisätä kotitalouksien uusiutuvan energian käyttöä ja energiatehokkuutta. Tutkimuksen tulokset julkaistaan alkuvuonna 2019.

 

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uutiskirjeemme ja saat ajankohtaista tietoa toiminnastamme ja ympäristöön liittyvistä asioista.