Ii kiertotalouden edelläkävijäkuntien joukkoon

Ii kiertotalouden edelläkävijäkuntien joukkoon

Julkaistu: 20.11.2017


Valinta julkistettiin Helsingissä 20.11.2017 järjestetyssä kiertotalouden CIRCWASTE -tilaisuudessa. Suomen ympäristökeskus ja Motiva valitsivat edelläkävijät parinkymmenen hakijakunnan joukosta.

CIRCWASTE-verkosto toteuttaa valtakunnallista jätesuunnitelmaa, tavoitteena kierrättää vähintään 55 prosenttia yhdyskuntajätteistä, hyödyntää vähintään 70 prosenttia rakennus- ja purkujätteistä materiaalina sekä vähentämällä jätemäärää vuoden 2000 tasolle.

Parhaimmillaan kiertotalous luo uusia työpaikkoja, uutta liiketoimintaa ja kustannussäästöjä sekä keventää ympäristökuormaa jätteen määrän vähentymisellä. Verkoston jäsenet saavat käyttöönsä asiantuntijapalveluita Suomen Ympäristökeskuksen ja MOTIVAn perustamalta kiertotalouden palvelukeskukselta.

Edelläkävijäkuntien verkoston valinta on osa Suomen ympäristökeskuksen koordinoimaa ”Circwaste – Kohti kiertotaloutta” -hanketta. EU Life -ohjelmaan kuuluvan seitsenvuotisen hankkeen budjetti on lähes 19 miljoonaa euroa. Sen tavoitteena on edistää kiertotaloutta käytännön toimenpitein rakentamisessa, maataloudessa, teollisuudessa, elintarvikeketjussa ja kotitalouksissa.

Kierrättäminen ja materiaalitehokkuus ovat osa kunnan Resurssiviisas Ii -ympäristöohjelmaa, joka on nyt ensimmäistä kertaa sisällytetty toimialakohtaisina toimenpiteinä sekä mittareina kunnan 2018 talousarvioon sekä tulevien vuosien taloussuunnitelmaan.

Lisätiedot Circwaste verkostosta: materiaalitkiertoon.fi

#circwaste
#materiaalitkiertoon
#iissäonideaa

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uutiskirjeemme ja saat ajankohtaista tietoa toiminnastamme ja ympäristöön liittyvistä asioista.